Bedliner Kaplama
Malzeme teknolojisi her geçen gün değişmeye ve gelişmeye devam ederken bizlerin karşısına da muhteşem ürünler çıkıyor. Bedliner kaplama olarak isimlendirilen kaplama türü de bunlardan bir tanesi. Etrafımızda gördüğümüz birçok ürünün kaplamasında kullanılan bu yöntem daha önceki kaplama seçeneklerine göre çok daha fazla avantajı bir arada sunuyor.
Bedliner Kaplama Nedir?
2009 senesinde hayatımıza giren bedliner kaplama sıvı püskürtme yöntemi ile poliüretan malzemenin yüzeylere aktarımına verilen isimdir. Kaplama işlemleri sonrasında hem estetik bir görüntü elde edilir hem de yüzeyler birçok ekstra özelliğe sahip olur. Kaplama işlemleri için özel düzeneklerin kullanımı şarttır. Uygulama sonrasında geçen 36 saatin ardından yüzeyler istenen seviyeye gelecektir.
Bedliner Kaplama Nerelerde Kullanılır?
Bedliner kaplamanın çok çeşitli alanlarda kullanıldığını söylemek mümkün. Gemi inşaatı bu sektörlerin ilk sırasında yer alıyor. Bunun yanı sıra inşaatlarda, beton sektöründe, elektrik trafolarında, otomotiv sektöründe sağlık alanında, petrol tankerlerinde ve karayollarında kullanılması mümkün olan bir malzemedir. Bu kadar çeşitli alanda kullanılabiliyor olması dahi muhteşem bir özellik olarak lanse edilebilir.
Bedliner Kaplama Özellikleri Neler?
Çok farklı sektörlerde bedliner kaplamanın tercih edilmesi ne kadar fazla özelliğinin olduğunu gözler önüne serer. Sahip olduğu özellikler uygulanan ürünü her zaman bir adım öne çıkaracaktır. Ürünlerin değeri uygulama için harcanan bedele göre çok daha fazla artış gösterir. Bu sebeple de ürünlerin daha yüksek kâr marjı ile satılmasını mümkün kılmaktadır.
Kusursuz Isı Yalıtımı
Bedliner kaplamanın özelliklerinin ilk sırasında ısı yalıtımı gelir. Bedliner kaplama işlemi ile birlikte uygulama yüzeylerinde ısı geçişleri minimum seviyelere çekilecektir. Sıcak ya da soğuk havanın yüzeyler arasındaki geçişi zorlaşmaya başlar. Isının muhafaza edilmesi ya da dışarıdan gelecek etmenler sebebiyle ısı değişimlerinin engellenmesi bu kaplama ile mümkün olmaktadır.
Elektrik Yalıtımında Üstün Performans
Elektrik yalıtımı konusunda son derece başarılı bir uygulama türüdür. Olası elektrik kaçaklarında elektriğin malzeme üzerinde hareket etmesi engellenir. Böylece kaplama yapılan malzemenin bozulması ya da etrafında bulunan insanların zarar görmesi de engellenmiş olacaktır.
Dayanıklılık Arttırıcı Etki
Satın alınan ürünlerin her zaman uzun ömürlü olması istenir. Uzun ömürlü ürünler için her zaman kaliteli malzemelerin kullanımı şarttır. Ürünlerin yapıldığı malzemelerin yüksek kaliteye sahip olmasına ek olarak bedliner kaplama işlemi yapıldığında ortaya çıkan sonuçlar inanılmaz düzeylerde olacaktır. Çok uzun süre sorunsuz bir biçimde kullanılabilen malzemeler elde edilir. Uzun vadede inanılmaz bir kazanç sağlar.
Korozyon Sorununa Son
Korozyon bazı malzeme türleri için en kötü durumlardan bir tanesidir. Malzemenin estetik açıdan zarar görmesinin yanı sıra yapısındaki bozulmalar dayanımlarını da etkiler. Farklı malzeme türlerinde ortaya çıkabilecek olan bu durumun engellenmesi adına her zaman özel malzemelerin kullanımı şarttır. Bedliner kaplamanın da bu yönde kullanılabilecek bir yöntem olduğu kolaylıkla söylenebilir.
UV Işınlarına Karşı Dayanım
Üretimi gerçekleştirilen malzemeler dış ortamda kullanılıyorsa sürekli olarak UV ışınlarına maruz kalacaklardır. UV ışınları gün geçtikçe malzemelerde renk değişimlerine ya da genleşmelere sebep olur. Ortaya çıkan şekil değişimleri ile birlikte malzemeler kullanılamaz bir hale gelecektir. Bunun olmaması adına bedliner kaplama yöntemi kullanılabilir.
Darbelere Karşı Direnç Arttırıcı
Bedliner kaplamanın kullanıldığı alanlara kazandırdığı bir diğer özellik ise darbelere karşı dirençtir. Her ne kadar bazı malzeme türleri darbelere karşı dirençli yapıda olsa da darbelerin şiddetinin artması malzemede şekil değişikliklerine yol açar. Eğer bu kaplama işlemi uygulanırsa darbelere karşı direnç maksimum seviyeye çıkacaktır. Böylece malzemeler çok daha uzun süre kullanılabilir.